Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Καθυστερήστε τη διαδικασία γήρανσης..βελτιώνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας σας

Η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος με την πάροδο του χρόνου είναι μια φυσική διαδικασία που δεν μπορεί να σταματήσει. Ωστόσο, μπορεί να επιβραδυνθεί. Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η χρήση προστασίας από τον ήλιο και η διακοπή του καπνίσματος, μπορείτε να βοηθήσετε το δέρμα σας να διατηρήσει περισσότερο τη φυσική του ελαστικότητα.

Η ελαστικότητα του δέρματος αναφέρεται στην ικανότητα του δέρματός σας να τεντώνεται και να επανέρχεται στη θέση του. Είναι αυτή που μας χαρίζει σφρυγιλό και υγιές δέρμα. Καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του, αρχίζει η εμφάνιση των πρώτων ρυτίδων και γραμμών γήρανσης. Η ελαστικότητα του δέρματος μας είναι, φυσικά, υψηλότερη όταν είμαστε νέοι και μειώνεται αργά καθώς μεγαλώνουμε. Αν και είναι αναπόφευκτο το δέρμα σας να γίνει λιγότερο ελαστικό καθώς γερνάτε, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιβραδύνετε αυτή τη διαδικασία.

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος

  • Διατροφή

Για να βελτιώσετε φυσικά την ελαστικότητα του δέρματος, ξεκινήστε βελτιώνοντας τη διατροφή σας. Το σώμα μας χρειάζεται μια ευρεία γκάμα θρεπτικών ουσιών για να μπορεί να λειτουργεί καλύτερα. Εάν η διατροφή σας δε διαθέτει μεγάλες ομάδες τροφίμων, το σώμα σας δε θα έχει την ενέργεια και τα αποθέματα για να συνεχίσει να παράγει κολλαγόνο. Μια κακή διατροφή μπορεί να επιταχύνει την απώλεια κολλαγόνου, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση του δέρματος και χαλάρωση.

  • Συμπληρώματα

Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι μπορείτε να πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σας από τη διατροφή σας. Ωστόσο, εάν δυσκολεύεστε να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή ή απλά θέλετε να δοκιμάσετε να προσθέσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ένα συμπλήρωμα μπορεί να είναι κατάλληλο για εσάς. Επειδή η βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος και ο χαλκός είναι απαραίτητα συστατικά της παραγωγής κολλαγόνου, μια καθημερινή πολυβιταμίνη μπορεί να είναι ευεργετική.

  • Άσκηση

Η άσκηση ωφελεί κάθε σύστημα του σώματος, ειδικά το δέρμα. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της διαδικασίας γήρανσης του δέρματος, διατηρώντας τα αποθέματα κολλαγόνου και συντηρώντας το σφρύγος του. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το δέρμα των αθλητών άνω των 40 ετών είναι περισσότερο σαν το δέρμα κάποιου στα 20 του – όταν εξετάστηκε με μικροσκόπιο. Τα δείγματα δέρματος από εκείνους που ασκούνταν τακτικά είχαν περισσότερο κολλαγόνο και φαίνονταν πιο σφρυγιλά.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors