Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Tips για να φροντίσετε τον εαυτό σας όσο καλύτερα γίνεται σε περιόδους ανάρρωσης

Η καλή φροντίδα του εαυτού σας είναι υψίστης σημασίας για την επιτυχία της διαδικασίας ανάρρωσης. Όσο περισσότερο φροντίζετε όλες τις πτυχές σας – συναισθηματική, σωματική, ψυχική – τόσο πιο αυξημένη είναι η πιθανότητα να παραμείνετε υγιείς.

Τα άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση διαπιστώνουν ότι η σωματική, πνευματική και συναισθηματική υγεία τους είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ότι η υποστήριξη μιας παραμέτρου υποστηρίζει αυτόματα τις άλλες. Φυσικά, η φροντίδα όλων των πτυχών σας θα αυξήσει την πιθανότητα να παραμείνετε υγιείς.

Η καλή υγιεινή είναι σημαντική για κοινωνικούς, ιατρικούς και ψυχολογικούς λόγους, καθώς όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας, αλλά βελτιώνει επίσης τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι βλέπουν εσάς και τον τρόπο που οι ίδιοι βλέπετε τον εαυτό σας.

Μερικές συμβουλές για καθημερινή αυτοφροντίδα περιλαμβάνουν:

 • Τρώτε υγιεινές τροφές.
 • Κοιμηθείτε καλά και επαρκώς.
 • Ασκηθείτε τακτικά – πάντα σε συνεννόηση με το θεράποντα ιατρό σας – και αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.
 • Διαχειριστείτε το άγχος.
 • Κάνετε τακτικά ιατρικές εξετάσεις.
 • Δείτε τους φίλους σας για να δημιουργήσετε την αίσθηση του ανήκειν. Σκεφτείτε να συμμετάσχετε σε μια ομάδα υποστήριξης για να δημιουργήσετε νέους φίλους.
 • Προσπαθήστε να κάνετε κάτι που απολαμβάνετε καθημερινά. Ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας, αυτό μπορεί να σημαίνει: χορός, παρακολούθηση της αγαπημένης σας τηλεοπτικής σειράς, κηπουρική, ζωγραφική ή ανάγνωση.
 • Βρείτε τρόπους χαλάρωσης, όπως διαλογισμός, γιόγκα, μασάζ, μπάνιο ή περπάτημα στη φύση.
 • Συνδεθείτε με τον εαυτό σας.

Είναι αυτο-φροντιστικό να κάνετε τακτικά check in με τον εαυτό σας:

 • Το να κάνετε ενδοσκόπηση σας δίνει την ευκαιρία να αξιολογήσετε πού βρίσκεστε κάθε στιγμή σε σχέση με την ανάρρωσή σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να αναπροσαρμόσετε κάποια βήματα ή να δοκιμάσετε διαφορετικά εργαλεία αντιμετώπισης. Επιπλέον, η δημιουργία μιας λίστας με τα επιτεύγματά σας είναι μια καλή πηγή αναθάρρησης για να επιστρέψετε όταν δεν αισθάνεστε καλύτερα.
 • Η τήρηση ενός ημερολογίου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε τον εαυτό σας. Η απόλυτη ειλικρίνεια στη γραφή είναι σημαντική, καθώς θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε πώς αισθάνεστε πραγματικά κάθε στιγμή. Μια άλλη μέθοδος σύνδεσης με τον εαυτό σας θα μπορούσε να είναι η αφήγηση της προσωπικής σας ιστορίας. Μάλιστα, επιστήμονες, διερευνούν τα οφέλη της αφήγησης ως μιας μορφής θεραπείας. Το να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας μέσω γραφής ή συζήτησης είναι ένα σημαντικό στάδιο ανάκαμψης. Επιπλέον, αξίζει να σκεφτείτε ότι ακριβώς όπως εσείς υποστηρίζεστε διαβάζοντας τις σκέψεις και τις εμπειρίες άλλων, μπορείτε επίσης να υποστηρίξετε κάποιον άλλο στο δικό του αγώνα αποκατάστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors