Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Η εμμονή στον οργασμό μπορεί να βλάψει τη σεξουαλική μας ζωή

Ο οργασμός δεν είναι το παν, όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί και μας προτρέπουν να συνδεθούμε με το σύντροφό μας, αλλά και με τον εαυτό μας αυτοϊκανοποιώντας τον.

«Υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση σήμερα να έχουμε οργασμούς, αλλά και να μας προσφέρονται κάθε φορά που κάνουμε σεξ, που όταν αυτό δε συμβαίνει, αισθανόμαστε τρομερή απογοήτευση», αναφέρει η ψυχοσεξολόγος και διευθύντρια της κλινικής Havelock στο Λονδίνο Dr Karen Gurney, προσθέτοντας, ότι «Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κάνουμε κακό σεξ εάν ο οργασμός απουσιάζει. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για τους οποίους επιλέγουμε να είμαστε σεξουαλικά ενεργοί: επιθυμία για οικειότητα, ενθουσιασμός, σύνδεση, πλήξη, τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Πολλά από αυτά τα κίνητρα μπορούν να μας χαρίσουν μεγάλη ευχαρίστηση χωρίς καν να πλησιάσουμε στην κορύφωση». Η Laura Beltran, ψυχολόγος, σεξολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Les Femmes et leur Sexe (Οι γυναίκες και το φύλο τους, εκδ. Payot) επιβεβαιώνει,
«Ο οργασμός ως αυτοσκοπός είναι κάτι που έχει επιβληθεί εδώ και αρκετό καιρό. Έχει κυριαρχήσει, δυστυχώς, η ιδέα ότι μια φυσιολογική σεξουαλικότητα δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αυτόν».

Ωστόσο, κάνοντας τον οργασμό απόλυτο κυρίαρχο στο σεξουαλικό μας χάρτη, χάσαμε την ουσία. Ποιά είναι αυτή; Το ίδιο το σεξ. Η ιδανική σωματική επικοινωνία. Η διερεύνηση, η διέγερση, ο πειραματισμός, η απόλυτη ελευθερία, η υγρή ένωση που μπορεί να συμβεί ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους. Η Julia Pietri, η δημιουργός και διαχειρίστρια του φεμινιστικού λογαριασμού Gang du Clito (“Συμμορία της Κλειτορίδας”) βάζει μια άλλη παράμετρο στο θέμα της απουσίας του οργασμού από τη σεξουαλική ζωή μας: «Μην ξεχνάμε ότι η πηγή του, η κλειτορίδα, δεν είχε αναλυθεί ως όργανο πριν από το 1998, οπότε είναι φυσιολογικό να μην ξέρουμε ακόμη πώς να την ικανοποιήσουμε. Ο οργασμός είναι μια πολύ “νέα επιστήμη”».

Η Emily Nagoski συγγραφέας του best seller Come as you Are (Έλα όπως είσαι, εκδ. Simon & Schuster) μας δείχνει το δρόμο: «Ο οργασμός δεν είναι ο στόχος. Στόχος είναι η ευχαρίστηση. Και αν νιώσουμε την ευχαρίστηση, τότε ο οργασμός θα έρθει».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors