Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Παρατείνεται το lockdown!!! Πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο και η εστίαση;

Και η κατάσταση της καραντίνας συνεχίζεται όπως την ξέρουμε.
Με τα νέα κρούσματα να έχουν φτάσει τα 1496, οι διασωληνωμένοι ασθενείς να είναι 707 και οι θανάτοι 53, δεν τέθηκε καν στο τραπέζι των εμπειρογνωμόνων, το προαναφερόμενο χρονοδιάγραμμα που ήθελε το λιανεμπόριο να ανοίγει αυτή την Δευτέρα και την εστίαση από αρχές Απριλίου.

Συζητείτε τα γυμνάσια -λύκεια να ανοίξουν Δευτέρα 5 Απριλίου, οι διαδημοτικές μετακινήσεις να επιτραπούν επίσης 5 Απριλίου, το λιανεμπόριο να ανοίξει τη Τετάρτη 14/4 και η εστίαση τη Δευτέρα 19/4. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν φαίνεται να πάρθηκαν εκ νέου αποφάσεις και μέτρα με τους λοιμωξιολόγους να έχουν προγραμματίσει νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι εμπειρογνώμονες, βλέποντας τα κρούσματα να έχουν χτυπήσει κόκκινο σχεδόν σε όλη την Ελλάδα,  δεν θέλουν να πάρουν ευθύνη  για οποιαδήποτε μέτρα χαλάρωσης στη συγκεκριμένη στιγμή. Το να μας δώσουν ελαφρώς ελευθερία κινήσεων, υπό τις συνθήκες είναι κάτι που τους αγχώνει, γιατί προφανώς δεν θέλουν να καθυσηχαστούμε με λανθασμένα μηνύματα.

Σήμερα στην προγραμματισμένη και καθιερωμένη ενημέρωση μας από τον  υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ανάμεσα σε άλλα ανακοινώθηκε ότι:  

1)Δεν προχωράει το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29/3 όπως είχαν ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα.

2)Παγώνει το άνοιγμα της εστίασης.

3) Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης νυχιών συνεχίζουν την λειτουγία τους κανονικά, υπό τους όρους και τα μέτρα που ήδη υπάρχουν.

ΔΩΡΕΑΝ self rapid Τεστ
Από αρχές Απριλίου θα μπορούμε λέγοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ μας στο γειτονικό μας φαρμακείο, να πάραλαμβάνουμε ένα δωρεάν test κορωνοιού, κάθε εβδομάδα. Όπως φαίνεται το τεστ είναι απολύτως ασφαλές να το κάνουμε μόνοι μας στο σπίτι. Όταν έρθει η συγκεκριμένη στιγμή, θα υπάρξουν βίντεο και φυλλάδια με οδηγίες για τη διευκόλυνση μας. Τα οικιακά ατομικά τεστ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν υψηλό βαθμό ευαισθησίας και εγκυρότητας προσεγγίζοντας το 95-99%. 
Σε περιπτώσεις που θα διαπιστώσεις ότι είσαι θετικός, θα υπάρχει μια διαδικασία καταγραφής των στοιχείων σου μέσα σε ειδική πλατφόρμα και θα πρέπει να μιλήσεις αναλόγως συμπτωμάτων σου, με τον γιατρό σου!

Aναλυτικά ακολουθεί ο χάρτης διασποράς του τελευταίου 24ώρου, των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors