Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Τα μάτια μας χρειάζονται ειδική φροντίδα

Υπάρχουν τόσοι πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να δώσουμε εκείνη την απαραίτητη αγάπη στο δέρμα γύρω από τα μάτια μας. Από την ενυδάτωση και την προστασία από τον ήλιο, έως τον επαρκή ύπνο, η εφαρμογή αυτών των αλλαγών στη ρουτίνα ομορφιάς σας – ακόμη και αν είναι μόνο μία τη φορά – μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε το δέρμα γύρω από τα μάτια σας. Το δέρμα γύρω από τα μάτια, είναι μια περιοχή του σώματός μας που δείχνει άμεσα τα σημάδια της πρόωρης γήρανσης, ειδικά όταν δεν του παρέχουμε την κατάλληλη φροντίδα.

Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί;

  • Πρώτον, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας είναι λεπτότερο και πιο ευαίσθητο από το δέρμα σε άλλα μέρη του σώματός μας. Κι επειδή τα μάτια μας λειτουργούν πολύ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, από το να ανοιγοκλείνουν μέχρι να εκφράζουν τα συναισθήματά μας, αυτή η υπερδραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση.
  • Επιπλέον, οι γενετικοί παράγοντες, οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, το στρες και οι επιλογές του τρόπου ζωής, μπορούν επίσης να αλλοιώσουν τη φρεσκάδα του δέρματος γύρω από τα μάτια.

Συχνά προβλήματα της περιοχής των ματιών:

  • μαύροι κύκλοι
  • λεπτές γραμμές
  • πρήξιμo

Ακολουθούν μερικές εύκολες συμβουλές φροντίδας των ματιών σας που μπορείτε να εντάξετε από σήμερα ακόμη στη ρουτίνα ομορφιάς σας:

  • Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση!

Η καλή ενυδάτωση του δέρματός σας είναι ένα από τα πιο υποτιμημένα βήματα φροντίδας και ομορφιάς. Φανταστείτε το δέρμα σας ως ένα σταφύλι. Όταν χάνει νερό, αρχίζει να συρρικνώνεται και να αφυδατώνεται. Καθώς χάνει τα πολύτιμά υγρά του, οι πρώτες ρυτίδες αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους.

Η πιο συχνή ερώτηση σχετικά με την ενυδάτωση της περιοχής γύρω από τα μάτια είναι εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική κρέμα του προσώπου σας για το δέρμα γύρω από αυτά. Η απάντηση είναι ναι. Εφόσον δεν ερεθίζει τα μάτια σας και παρέχει επαρκή ποσότητα υγρασίας, είστε καλά!

  • Να είστε πάντα προσεκτικοί και τρυφεροί με το δέρμα σας

Από την αφαίρεση του μακιγιάζ έως την εφαρμογή προϊόντων στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε απαλές κινήσεις. Το δέρμα κάτω από τα μάτια σας είναι πολύ λεπτό. Εξαιτίας αυτού, η επιπλέον πίεση κατά τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορεί να συμβάλει στην αύξηση των λεπτών γραμμών.

  • Η προστασία από τον ήλιο είναι απαραίτητη

Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος και να κάνει το δέρμα κάτω από τα μάτια σας να φαίνεται πιο σκοτεινό. Ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος είναι πραγματικά απαραίτητο μέρος οποιασδήποτε ρουτίνας φροντίδας του δέρματος και πρέπει να εφαρμόζεται καθημερινά. Επίσης, μην ξεχνάτε το άνω βλέφαρό σας. Αυτή είναι μία από τις περιοχές με τις περισσότερες παραβλέψεις όσον αφορά την εφαρμογή αντηλιακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors