Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Η Καραντίνα Συνεχίζεται. Τι επιτρέπεται την Καθαρά Δευτέρα;

Παράταση καραντίνας, όπως αναμενόταν, και κλείσιμο σχολείων για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε πριν λίγο, ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, καθώς τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Σήμερα είχαμε 2405 κρούσματα, 521 διασωληνωμένους και 49 θανάτους!

Τα αυστηρά απαγορευτικά μέτρα συνεχίζονται, μη αφήνοντας μας να κάνουμε την Καθαρά Δευτέρα, όπως όλοι θα θέλαμε. Οι απαγορεύσεις είναι αρκετές και διαφορετικές σε κάθε περιφέρεια!!!!

Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές ξεκινάει στις 21:00 και τα Σαββατοκύριακα στις 19:00. Αυτό θα συνεχιστεί και θα ισχύσει και την αργία της Καθαράς Δευτέρας.

Τι θα γίνει όμως με τις υπόλοιπες περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο»;

Οι περιοχές που είναι στο «βαθύ κόκκινο»,  θα έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας στις 19:00. Αυτές οι περιοχές είναι οι Θεσπρωτία, Λάρισα, Άρτα, Φθιώτιδα,Αιτωλοακαρνανία, Λευκάδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Εύβοια ,Αχαΐα, Κορινθία ,Αρκαδία, Αργολίδα, Χίος, Σάμος, Ρόδος και Ηράκλειο Κρήτης.

Σε αυστηρό lockdown – στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου «βαθύ κόκκινο»- μπαίνουν και οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, όπως και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Απαγορευτικά μέτρα μετακίνησης και την Καθαρά Δευτέρα!

Τα μέτρα συνεχίζουν να είναι αυτά που γνωρίζουμε. Φοράμε μάσκα, διατηρούμε απόσταση 2 μέτρων με οποιοδήποτε άνθρωπο και στέλνουμε μήνυμα στον αριθμό 13033 για οποιαδήποτε μετακίνηση μας. Συγκεκριμένα εκτός δύο χιλιομέτρων μπορούμε να πάμε μόνο με μύνημα αριθμό έξι, δηλαδή μετακίνηση για άσκηση. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός, αρκεί να είστε περπατητοί ή με το ποδήλατο σας. Επίσης χιλιομετρική εξαίρεση γίνεται και σε περιπτώσεις που χρειάζεται να επισκεφτείτε έναν γιατρό εκτός του δήμου σας, δηλαδή χρησιμοποιώντας το μήνυμα 2.
Φυσικά όλα αυτά απαιτούν και τα αποδεικτικά τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors