Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

22 ή 29 Μαρτίου το άνοιγμα του Λιανεμπορίου

Και ενώ η καραντίνα συνεχίζεται, τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται, η ανησυχία των ειδικών και μη, αυξάνεται. Τα σενάρια όσον αφορά το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα μας, δίνουν και παίρνουν. Άλλα θέλουν οι λοιμωξιολόγοι, άλλα ζητάνε οι υπόλοιποι φορείς…!!!
Σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, «στις 22 ή το αργότερο στις 29 Μαρτίου, θα ανοίξει πλήρως το λιανεμπόριο και μέσα Απριλίου η εστίαση».

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργιάδης, ανέφερε ότι όσον αφορά το λιανεμπόριο δεν εξετάζεται πλέον η μέθοδος click away, αλλά μόνο το sms που θα επιτρέπει έως τρεις ώρες την παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα. Παράλληλα, θα ισχύουν επιπρόσθετα αυστηρότερα υγειονομικά μέτρα.  Επίσης ανέφερε ότι η εστίαση θα ανοίξει σε δεύτερο χρόνο, πιθανότατα στις 15 Απριλίου, και μόνο σε εξωτερικούς χώρους, σημειώνοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο της κυβέρνησης για το άνοιγμα της εστίασης θα προβλέπει τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα γίνονται συχνά τεστ σε εργαζόμενους, τα οποία θα καλυφτούν εν μέρει από κρατικά κονδύλια.

«Δεν λέω ότι η πανδημία θα εξαφανιστεί, η πανδημία θα είναι εδώ και θα ζούμε μαζί της πολύ καιρό ακόμα» σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης, αισιοδοξώντας ότι έχοντας φτάσει σε ένα επίπεδο εμβολιασμών, θα υπάρχει πιά στους ευάλωτους ένα επαρκές τοίχος προστασίας που θα επιτρέπει να αρχίσουμε να έχουμε μια πιο ομαλότερη οικονομική δραστηριότητα.

Τα πάντα είναι πιθανά.. για να δούμε πότε θα ανοίξουμε και με τι προυποθέσεις!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors