Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Είσαι σε low – carb φάση; Δες τα τρία πιο χρήσιμα tips για να πετύχει η δίαιτα

Οι δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, ουσιαστικά περιορίζουν τον αριθμό των υδατανθράκων που καταναλώνει ένα άτομο. Έτσι, αντί για υδατάνθρακες, οι άνθρωποι επικεντρώνονται στην κατανάλωση πρωτεϊνών, υγιεινών λιπών και λαχανικών.

Οι υδατάνθρακες είναι ένας από τους τρεις κύριους τύπους τροφίμων που ο οργανισμός χρειάζεται ώστε να λειτουργεί σωστά. Οι άλλοι δύο είναι οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά. Οι υδατάνθρακες δίνουν ενέργεια στο σώμα, έτσι ο οργανισμός τους χρησιμοποιεί είτε άμεσα είτε τους αποθηκεύει για μελλοντική χρήση.

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν μία δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων, ιδιαίτερα στην αρχή της διατροφής τους. Οι παρακάτω συμβουλές low carb diet μπορεί να βοηθήσουν τους ανθρώπους να τηρήσουν το διατροφικό τους πρόγραμμα ώστε να χάσουν το βάρος που επιθυμούν με επιτυχία.

Τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες

  • άπαχα κρέατα, όπως κόντρα φιλέτο, στήθος κοτόπουλου ή χοιρινό
  • ψάρι
  • αυγά
  • πράσινα φυλλώδη λαχανικά
  • κουνουπίδι και μπρόκολο
  • ξηρούς καρπούς και σπόρους, συμπεριλαμβανομένου του βουτύρου από καρπούς
  • έλαια, όπως λάδι καρύδας και ελαιόλαδο
  • μερικά φρούτα, όπως μήλα, βατόμουρα και φράουλες
  • γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς ζάχαρη, συμπεριλαμβανομένου του απλού γάλακτος και του γιαουρτιού

Ο αριθμός των υδατανθράκων και το μέγεθος των τροφίμων

Οι περισσότερες δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες επιτρέπουν μόνο 20 έως 50 γραμμάρια υδατανθράκων ανά ημέρα. Εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό τα άτομα που ακολουθούν δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες να επιλέγουν τρόφιμα που έχουν χαμηλότερο αριθμό υδατανθράκων αλλά υψηλή θρεπτική αξία ανά μερίδα.

Έχετε ένα πλάνο διατροφής –και ακολουθήστε το!

Ένα πρόγραμμα γευμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα. Όποιος προσπαθεί να ακολουθήσει μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα μπορούσε να δοκιμάσει τη χαρτογράφηση της εβδομάδας του και να σχεδιάσει όλα τα γεύματα πριν βγει για ψώνια. Ο προγραμματισμός των γευμάτων εκ των προτέρων μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να τηρήσουν τη διατροφή τους ευκολότερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors