Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Φωτοσκιάση: Πώς και γιατί!

Αν έχεις παρακολουθήσει έστω και έναν make-up artist να δουλεύει, σίγουρα έχεις έρθει αντιμέτωπος με τη λέξη “φωτοσκίαση”… και όχι άδικα, καθώς, είναι το μεγαλύτερο μυστικό πίσω από την τελειοποίηση όλων των χαρακτηριστικών.

Τι είναι λοιπόν αυτή η τεχνική; Πού βασίζεται και πού αποσκοπεί;

Η φωτοσκίαση είναι μία τεχνική βασισμένη στην εναλλαγή ανοιχτών και σκούρων χρωμάτων, για την ανάδειξη φωτεινών και σκιερών περιοχών. Στο μακιγιάζ είναι η βασική αρχή πίσω από κάθε πινελιά, είτε πρόκειται για τα μάτια, είτε για οποιοδήποτε άλλο σημείο.

Φως και σκιά

Όταν ένα δυνατό φως χτυπάει ένα πρόσωπο, αυτό που συμβαίνει είναι, ότι όλα τα σημεία που προεξέχουν φωτίζονται (μύτη, ζυγωματικά, οστά φρυδιών, πηγούνι). Ενώ, στα σημεία που υπάρχει φυσικό βάθος, θα δημιουργηθεί σκιά (κάτω από τα οστά, στο εσωτερικό των ματιών, λαιμός κλπ.)

Μιμούμενος αυτή την αρχή, μπορείς να δημιουργήσεις εξαρχής σχήματα στο πρόσωπο. Προσθέτεις “σκιά” όπου χρειάζεται βάθος και “φως” όπου θέλεις να δώσεις έμφαση και όγκο. Σκιάζεις τα πλαϊνά μιας πλατιάς μύτης, για παράδειγμα, για να “λεπτύνει”, ή φωτίζεις τα οστά των ζυγωματικών για να τονιστούν και να “βγουν προς τα έξω”. Η “σκιά” στο μακιγιάζ, μεταφράζεται είτε σε πιο σκούρο Foundation, είτε σε κάποια πούδρα, ρουζ κλπ. Το “φως”, σε πιο ανοιχτόχρωμα Foundation και προϊόντα λάμψης. Ιδανικό αποτέλεσμα θα έχεις, πάντοτε, όταν δουλεύεις συνδυαστικά.

Ντεγκραντάρισμα

Η τεχνική της φωτοσκιάσης, δίνει την εντύπωση ενός πιο ανάγλυφου προσώπου, καθώς, το μάτι έχει μάθει να διακρίνει βάθη και προεξοχές, με βάση τη χρωματική τους διαφορά.

Ωστόσο, το ανθρώπινο πρόσωπο εκ φύσεως, δεν αποτελείται από γωνίες αλλά από καμπύλες. Κατά συνέπεια μία φυσική σκιά κάτω από ένα έντονο ζυγωματικό δεν θα είχε ποτέ ένα μόνο απόλυτο χρώμα. Θα δημιουργούνταν διάφορες αποχρώσεις, καθώς καμπυλώνουν τα οστά, με την πιο σκούρα να βρίσκεται στο σημείο με το μεγαλύτερο βάθος. Έτσι λοιπόν, παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις, να είναι ωραία δουλεμένα πάνω στο δέρμα, τα χρώματα καλά σβησμένα μεταξύ τους και να υπάρχει σαφής χρωματική διαβάθμιση από το ανοιχτό στο σκούρο και αντίστροφα.

Με τον τρόπο αυτό, ότι χαρακτηριστικό αντιμετωπίζεις, μπορείς να το εξιδανικεύσεις, φέρνοντας έτσι ισορροπία και αρμονία στο πρόσωπο.

Tips and tricks
  • Ποτέ μην τοποθετείς γυαλιστερά προϊόντα σε σημεία του δέρματος σπασμένα ή με ρυτίδες.
  • Ποτέ μην χρησιμοποιείς προϊόντα λάμψης στο δέρμα κάτω από τα μάτια καθώς θα φανούν πρησμένα.
  • Πρόσθεσε φως στην πίσω και πάνω πλευρά των ζυγωματικών για να αναδειχθούν και να πάρουν όγκο
  • Οπουδήποτε θέλεις να “κόψεις” από ένα πρόσωπο χρησιμοποιείς την τεχνική της σκίασης (μύτη, μέτωπο, μαγούλα, λαιμός)

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors