Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

5 θαύματα, που η μπανάνα μπορεί να κάνει στο πρόσωπό σου

Οι μπανάνες περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, μερικά από τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματος. Το βασικό επιχείρημα των υποστηρικτών αυτής της τάσης είναι το διοξείδιο του πυριτίου που περιέχεται στις μπανάνες και μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, της φυσικής πρωτεΐνης που διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και απαλό.

Επιπλέον, μεταξύ των θρεπτικών συστατικών που περιλαμβάνονται στο αγαπημένο αυτό φρούτο, συναντάμε: το κάλιο, τη βιταμίνη Β-6, τη βιταμίνη C και ίχνη βιταμίνης Α. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες από τις συνήθεις χρήσεις της μπανάνας ως μάσκας προσώπου, καθώς και τα οφέλη της για το δέρμα.

Μάσκα προσώπου μπανάνας για ρυτίδες

Καθώς μεγαλώνετε, είναι φυσικό να μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Οι απώλειες κολλαγόνου μπορούν να κάνουν το δέρμα λιγότερο σφιχτό, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Η μάσκα προσώπου μπανάνας μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του κολλαγόνου, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των ρυτίδων.

Μάσκα προσώπου μπανάνας για λαμπερό δέρμα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Η εφαρμογή αντιοξειδωτικών στο δέρμα σας μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από βλάβες που προκαλούνται εξαιτίας των ελεύθερων ριζών, χαρίζοντάς σας ένα πιο λαμπερό δέρμα.

Μάσκα μπανάνας για την ακμή

Πιστεύεται ότι η βιταμίνη Α που περιέχεται στις μπανάνες μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής, καθώς μειώνει τα επίπεδα της φλεγμονής στο δέρμα. Τα φαινολικά στις μπανάνες μπορεί επίσης να περιέχουν αντιμικροβιακά συστατικά που ενδείκνυνται για τη θεραπεία των ουλών που προκαλεί η ακμή στο δέρμα.

Μάσκα προσώπου μπανάνας για ουλές ακμής

Οι υποστηρικτές της χρήσης μπανάνας στο πρόσωπο ισχυρίζονται ότι οι μπανάνες μπορεί να μειώσουν τον υπερχρωματισμό στο δέρμα, εξαιτίας της περιεκτικότητάς της σε βιταμίνες Α και C. Αυτό θα μπορούσε να ωφελήσει στην αντιμετώπιση των σημαδιών ακμής, καθώς και των ηλιακών κηλίδων.

Μάσκα προσώπου μπανάνας για προστασία από τον ήλιο

Ενώ μια μάσκα προσώπου δεν μπορεί να αντικαταστήσει το καθημερινό αντηλιακό σας, οι μπανάνες περιέχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να ενισχύσουν τη φυσική ικανότητα του δέρματός σας να αντιστέκεται σε βλάβες που θα μπορούσαν να προκληθούν από τον ήλιο. Οι βιταμίνες A, C και E είναι οι πιο αξιοσημείωτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors