Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τρεις ευφάνταστοι τρόποι για να φροντίσεις τον εαυτό σου

Είναι τόσο σημαντικό να φροντίζετε σωστά το σώμα, το μυαλό και την ψυχή σας κάθε μέρα και όχι μόνο όταν αρρωσταίνετε. Η εκμάθηση τρόπων που αφορούν το πώς να τρώτε σωστά, να μειώνετε το άγχος, να ασκείστε τακτικά και να χαλαρώνετε, όταν το χρειάζεστε, είναι πολύτιμοι λίθοι του self care και μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς, χαρούμενοι και ανθεκτικοί.

Εδώ θα βρείτε τρεις τρόπους για να φροντίσετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο:

1. Κάντε ένα ταξίδι αυτοφροντίδας

Ακόμα κι αν δεν αισθάνεστε ιδιαίτερο άγχος, αφιερώνοντας τα σαββατοκύριακα σε μικρές αποδράσεις αυτοφροντίδας, μπορεί να σας βοηθήσει να αποσυνδεθείτε, να χαλαρώσετε και να ανανεωθείτε. Τα ταξίδια δε χρειάζεται να είναι δαπανηρά. Μπορείτε απλώς να οδηγήσετε μέχρι την επόμενη πόλη για να δείτε τα αξιοθέατα ή να πάτε για κάμπινγκ στη φύση κοντά στο σπίτι σας. Ο στόχος είναι να απομακρυνθείτε από το κανονικό σας πρόγραμμα και να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε κάτι μόνο για τον εαυτό σας.

2. Κάντε ένα διάλειμμα αυτοφροντίδας και βγείτε έξω

Το να περνάτε χρόνο εκτός σπιτιού (παρά το lockdown) μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το άγχος και την αρτηριακή σας πίεση, ενώ σίγουρα θα συμβάλλει στο να ζήσετε την στιγμή. Μελέτες έχουν δείξει ότι ο καθαρός αέρας μπορεί να είναι σημαντικός αρωγός στη μείωση της κόπωσης, ενώ είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεπεράσετε τα συμπτώματα της κατάθλιψης ή της εξάντλησης. Η έξοδος μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα τη νύχτα, ειδικά εάν κάνετε κάποια σωματική δραστηριότητα, όπως κηπουρική, πεζοπορία ή περπάτημα.

3. Τα κατοικίδια είναι σύμμαχοι σας στην αυτοφροντίδα

Τα κατοικίδια μπορούν να δώσουν ώθηση στη ζωή σας. Παρέχοντας συντροφιά, παιχνίδι και άνευ όρων αγάπη, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να είναι σύμμαχοί σας στο ταξίδι στης αυτοφροντίδας. Τα σκυλιά ειδικά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και των συναισθημάτων άγχους και μπορούν ακόμη και να μειώσουν την αρτηριακή πίεση. Στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από διαταραχές, όπως η PTSD, επωφελήθηκαν από την καθημερινή επαφή με τα ζώα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors