Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Τι είναι το skinimalism;

Όσον αφορά στη φροντίδα του δέρματος, πολλοί έχουν από καιρό την εντύπωση ότι όσο περισσότερα προϊόντα εφαρμόζετε, τόσο πιο λαμπερό θα είναι το δέρμα σας. Ωστόσο, οι υπερβολικές προσπάθειες φροντίδας του δέρματος μπορούν να αφήσουν πίσω τους ένα ευαίσθητο δέρμα, ερυθρότητα, ερεθισμούς και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προκαλέσουν ακμή. Για το λόγο αυτό, το τελευταίο διάστημα, στο χώρο της ομορφιάς έχει εισαχθεί ο όρος skinimalism.

Τι είναι το skinimalism; Πρόκειται, στην ουσία, για μια νέα τάση ή πρακτική περιποίησης του δέρματος που υποστηρίζει μια πιο μινιμαλιστική προσέγγιση της ρουτίνας ομορφιάς. Αυτό σημαίνει μείωση του αριθμού των προϊόντων φροντίδας και περιποίησης, ώστε, εφαρμόζοντας λιγότερα προϊόντα, να αφήσουμε το πραγματικό μας δέρμα να λάμψει.

Ειδικότερα, η νέα αυτή τάση ομορφιάς, τίθεται υπέρ της αξιοποίησης των ιδιοτήτων των προϊόντων που προορίζονται για πολλαπλές χρήσεις και με αυτόν τον τρόπο δεσμεύεται υπέρ μιας πιο βιώσιμης (και οικονομικά) ρουτίνας ομορφιάς.

Όταν, λοιπόν, το δέρμα μας διεγείρεται εξαιτίας της χρήσης πολλαπλών και δραστικών προϊόντων, όχι μόνο “συγχέεται”, με αποτέλεσμα να μη βλέπουμε τα αναμενόμενα οφέλη που τα προϊόντα ομορφιάς υπόσχονται, αλλά, ακόμη, η υπερδιέγερση μπορεί να αφήσει το δέρμα εκτεθειμένο σε περαιτέρω προβλήματα.

“Αυτό συμβαίνει επειδή η χρήση πάρα πολλών προϊόντων, η δοκιμή νέων τύπων κάθε μέρα, η λανθασμένη επίστρωση ή ο συνδυασμός πάρα πολλών δραστικών συστατικών υπερδιεγείρει και συγχέει το δέρμα”, επισημαίνει η αισθητικός Debbie Thomas. Εξαιτίας της πληθώρας προϊόντων που συναντώνται στην αγορά, οι πελάτες συχνά μπερδεύονται και τελικά καταλήγουν να το παρακάνουν ως προς τη χρήση τους.

“Το πιο συνηθισμένο πράγμα που βλέπω με τους νέους πελάτες μου είναι ο ερεθισμός, μερικές φορές με τη μορφή εξανθημάτων, φλεγμονής, εξάρσεων, ερυθρότητας και παθήσεων, όπως η δερματίτιδα”, αναφέρει η ειδικός για το πρόσωπο. Είναι, λοιπόν, καλύτερο τόσο για το περιβάλλον, όσο και για το δέρμα σας να επανέλθετε σε μια βασική ρουτίνα ομορφιάς που θα στηρίζεται σε περιορισμένα προϊόντα, πολλαπλών χρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors