Πέμπτη, 1 Ιουνίου, 2023

Rihanna και LVMH, κλείνουν τον οίκο Fenty

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όπως φαίνεται δεν βάζουν λουκέτο μόνο μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και σπουδαίες μάρκες.

Το fashion brand Fenty, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Louis Vuitton, – της ιδιοκτήτριας του LVMH, και της διάσημης τραγουδίστριας Rihanna, δήλωσε ότι – «η εταιρεία αναστέλλει τη δραστηριότητά της, μετά από επιτυχία δύο χρόνων, στον τομέα του έτοιμου ενδύματος, με βάση την Ευρώπη, εν αναμονή καλύτερων συνθηκών».

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το fashion κομμάτι της Fenty που περιλαμβάνει επίσης τις σειρές εσωρούχων Savage X Fenty και μακιγιάζ και καλλυντικών Fenty Skin δεν θα παράξει στο άμεσο μέλλον κάποια καινούρια συλλογή. Ωστόσο, το brand δεν καταργείται επισήμως και η Rihanna εξακολουθεί να παραμένει συνεργάτιδα του ομίλου LVMH.

H Fenty ήταν το δεύτερο brand που ο όμιλος LVMH, δημιούργησε και επιδίωξε να λανσάρει, μετά το brand Christian Lacroix που δημιουργήθηκε το 1987 και πουλήθηκε το 2005. Παρόλο που ξεκίνησε πολύ φιλόδοξα φαίνεται πως το εγχείρημα δεν κατάφερε να πετύχει. Το 2020 ήταν η χειρότερη χρονιά για την αγορά των πολυτελών ειδών και ο όμιλος LVMH είχε απώλεια κερδών περίπου 33%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια στιγμή, η σειρά εσωρούχων Savage X Fenty γνωρίζει μεγάλη επιτυχία, φέρνοντας έκρηξη εσόδων κατά 200% και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από την εταιρεία του Jay-Z.

φωτογραφία εξωφύλου, Martin Bureau/AFP/Getty Images

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors