Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Σκληρό Lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια!! Ποιές περιοχές ακολουθούν;

Εκτός από την Αττική, σήμερα σε σκληρό lockdown μπήκαν και οι περιφερειακές ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας –πλην της Σκύρου-. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει, των 95 κρουσμάτων στην Αχαΐα και των 56 κρουσμάτων στην Εύβοια, έπρεπε, όπως σχολίασε να “κλείσουν” και αυτές τις περιοχές.

Σε αυξημένο κίνδυνο παραμένουν ο Δήμος Αγίου Νικολάου, δήμος Θήρας και δήμος Μυκόνου.

Στις περιοχές αυτές, αναστέλλεται, η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Επίσης γίνεται υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Ανησυχία προκαλεί τόσο η αυξητική τάση των κρουσμάτων Πανελλαδικά, όσο και η μείωση κρεβατιών στις ΜΕΘ!

Σε αυξημένο κινδύνο και οι ακόλουθες περιοχές
ο Δήμος Αγίου Νικολάου
ο Δήμος Θήρας
ο Δήμος Μυκόνου
η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας
η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας
Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου η ΠΕ Ρεθύμνου και οι δήμοι Καλυμνίων και Καρπάθου.

Στις «κόκκινες» περιοχές ,τέθηκαν από σήμερα έως τις 22 Φεβρουαρίου, ο Δήμος Εορδαίας, ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Τανάγρας, ο Δήμος Σπάρτης,
η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο Δήμος Τεμπών, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,
ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Καρπάθου.
Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα δεν παρατείνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, καθώς η επιδημιολογική εικόνα της περιοχής έχει βελτιωθεί. Έτσι, η Λέσβος από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί περνά στο επίπεδο επιτήρησης, στις «κίτρινες», δηλαδή, περιοχές.

Επίσης παράταση μέτρων έως 22 Φεβρουαρίου για ΠΕ Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors