Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023

Δύο μυστικά για δυνατά νύχια

Είναι η μόδα που μας έχει παρασύρει, με αποτέλεσμα πολλές από εμάς να προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα νύχια μας περισσότερο από ποτέ.

Ωστόσο, εάν, ένεκα πανδημίας, έχετε εγκαταλείψει τα ακρυλικά και έχετε κάνει επίσης ένα πολύ απαραίτητο διάλειμμα από όλα τα τεχνητά, και τα νύχια σας εξακολουθούν να είναι εύθραυστα, τότε νιώθω τον πόνο σας.

Γι’ αυτό ακολουθούν δύο πολύ σημαντικά βήματα ώστε να ενισχύσετε τα νύχια σας, για να γίνουν πιο ανθεκτικά και δυνατά και να μπορέσετε στη συνέχεια να αποφασίσετε ανενόχλητες για το μήκος που επιθυμείτε να τους δώσετε.

Χρησιμοποιείστε καθημερινά λάδι

Σύμφωνα με την Ama Quashie, μανικιουρίστα και ιδρύτρια του Salon Ama, η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την ανάπτυξη των νυχιών. «Για να έχετε δυνατά νύχια, πρέπει να είναι υγιή – και για να είναι υγιή, πρέπει να είναι ενυδατωμένα», λέει. «Η βαζελίνη λειτουργεί ενυδατώνοντας την επιδερμίδα και τα νύχια, γι’ αυτό είναι ένα τόσο σημαντικό βήμα στη φροντίδα των νυχιών, είτε μακραίνετε τα νύχια σας είτε απλά θέλετε να φαίνονται καλύτερα».

Τα αγαπημένα της; Παραλείψτε τα ακριβά μπουκαλάκια και τα επώνυμα brands και επιλέξτε αντ’ αυτού οργανικό λάδι ή ένα απλό jojoba oil: θα κάνουν τη δουλειά εξίσου καλά (αν όχι καλύτερα) και δεν κοστίζουν πολύ.

Ελέγξτε τη βιοτίνη

Μελέτες δείχνουν ότι τα εύθραυστα νύχια που είναι επιρρεπή στο ξεφλούδισμα και εύθραυστα, θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη ανεπάρκειας σε βιοτίνη, οπότε ίσως είναι καλή ιδέα να συμπληρώσετε τη διατροφή σας με μια επιπλέον δόση της απαραίτητης βιταμίνης Β.

«Τα πλούσια σε βιοτίνη τρόφιμα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των εύθραυστων νυχιών», λέει η Amanda Griggs, διατροφολόγος στην Κλινική Khera-Griggs Cleanse, Urban Retreat. Υπάρχουν αρκετές μικρές μελέτες για να το υποστηρίξουν, αν και η Griggs επισημαίνει ότι «οι υπάρχουσες μελέτες δε συμπεριέλαβαν ομάδα εικονικού φαρμάκου και ούτε εξέτασαν τη βασική κατάσταση βιοτίνης των συμμετεχόντων». Ωστόσο, έδειξαν σημαντικές αυξήσεις στο πάχος και την σκληρότητα των νυχιών μετά από λήψη 2,5 mg συμπληρώματος βιοτίνης καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors