Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Πώς να επαναφέρετε τα αδύναμα νύχια σας;

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να κρύβετε τα λεπτά και ξεφλουδισμένα νύχια κάτω από ένα μόνιμο manicure με gel, υπάρχουν πολλές αλλαγές στον τρόπο ζωής που, συλλογικά, μπορούν να επαναφέρουν τα νύχια σας στις παλιές ένδοξες εποχές τους.

Αρχικά θα πρέπει να κατανοήσουμε τι προκαλεί την αποδυνάμωση των νυχιών.

Τα νύχια μας αποτελούνται από στρώματα κερατίνης, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται επίσης στα μαλλιά και το δέρμα μας. Καθώς μεγαλώνουμε, τα κύτταρα στο σώμα μας παράγουν κερατίνη με βραδύτερο ρυθμό, κάτι που μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση των νυχιών μας, αλλά και την εμφάνιση ξηρότητας και θαμπάδας.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο η διαδικασία της γήρανσης που μπορεί να βλάψει τα νύχια μας. Η έκθεση στο υπερβολικό κρύο, ή ακόμα και το υπερβολικό πλύσιμο, αλλά και η επαφή με χημικά -ιδίως τώρα ένεκα πανδημίας, μπορούν να καταστρέψουν τα νύχια μας, αφήνοντάς τα ξηρά και ευάλωτα.

Τα καλά νέα είναι ότι αυτό που χρειάζεται για την ενίσχυση των νυχιών μας είναι (κυριολεκτικά) στο χέρι μας!

  1. Ενυδατώστε τα χέρια και τα νύχια σας τακτικά

Η συχνή ενυδάτωση των νυχιών σας και του γύρω δέρματος με κρέμα χεριών μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω βλάβη της ακεραιότητας τους.

  • Διατηρείστε ένα πιο κοντό μήκος

Εάν έχετε εύθραυστα νύχια, σκεφτείτε να μειώσετε το μήκος τους ώστε να αυξήσετε τη «δύναμή τους». Τα κοντύτερα νύχια είναι λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο, επειδή υπάρχουν λιγότερες εκτεθειμένες άκρες για να ανοίξουν, και μικρότερη επιφάνεια όπου μπορούν να απορροφηθούν νερό και χημικά.

  • Χειριστείτε τη λίμα με επιδεξιότητα

Χρησιμοποιείστε μια μαλακή λίμα νυχιών και δώστε προσοχή! Λιμάρετε προς μία κατεύθυνση, κάνοντας μεγάλες και γρήγορες (αλλά απαλές) κινήσεις. Τα μπρος πίσω με τη λίμα σίγουρα θα τραυματίσουν τα νύχια σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors