Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Τρεις τρόποι για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου

Το ξέρεις κι εσύ και το ξέρω κι εγώ ότι δε γίνεται να βελτιώσεις τη διάθεσή σου από τη μία στιγμή στην άλλη. Και ίσως τώρα, εν μέσω καραντίνας και με τον κορωνοϊό στην εξώπορτα, να είναι τα πράγματα λίγο δυσκολότερα από πριν. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να νιώσεις καλύτερα, μέχρι να επιστρέψεις στη συνηθισμένη σου καθημερινότητα. Εάν μάλιστα τους εφαρμόσεις ανεξαρτήτως Covid, τότε θα διατηρήσεις την καλή σου διάθεση και την ανεβασμένη σου ενέργεια για πάντα.

#Δοκίμασε όταν νιώθεις πως κατακλύζεσαι από το άγχος και όταν σε πνίγουν τα δυσφορικά συναισθήματα, να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό. Ζωγράφισε ή μαγείρεψε, και θα δεις την εσωτερική σου ένταση να μειώνεται σημαντικά. Σημειωτέον ότι η δημιουργική απασχόληση δε δρα ευεργετικά μόνο στην επαπειλούμενη ψυχική σου ισορροπία, αλλά και σε καταστάσεις όπως το άσθμα, η μελαγχολία, το άγχος, ακόμα και η κατάθλιψη. Σύμφωνα με έρευνες, αυτό συμβαίνει, γιατί όταν απασχολείσαι δημιουργικά, εκκρίνονται χημικές ουσίες, οι οποίες ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

#Επιχείρησε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, οι οποίες μπορούν να συντελέσουν στη συνολική σου υγεία. Για παράδειγμα, βάλε τέλος στις αϋπνίες σου, και συντόνισε τους βιορυθμούς σου. Ο τρόπος για να ρυθμίσεις το βιολογικό σου ρολόι; Κλείσε τα φώτα του υπνοδωματίου σου το βράδυ, καθώς το σκοτάδι ενεργοποιεί την παραγωγή μελατονίνης από τον οργανισμό σου, της ορμόνης δηλαδή που τον βοηθά να γνωρίζει πότε έχει έρθει η ώρα να κοιμηθείς.

#Και μιας και τα νεύρα όλων λίγο πολύ, είναι τσιτωμένα αυτή την περίοδο, λίγο η κλεισούρα, λίγο η εξωτερική απειλή και ο κίνδυνος, δε θέλει πολύ για να δημιουργηθεί ένταση στο περιβάλλον σου. Εάν διαφωνήσεις, πάνω από το κανονικό, με κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο, πιθανά αυτό να σου προκαλέσει επιπλέον άγχος και να σε γεμίσει με αρνητικά συναισθήματα, τα οποία δεν είναι πάντοτε εύκολο να διαχειριστεί κανείς. Σύμφωνα με μελέτη, τα άτομα που συγχωρούν τους άλλους, τείνουν να είναι πιο ευδιάθετα, θετικά και χαρούμενα, ενώ σαν bonus έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υψηλή αρτηριακή πίεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors