Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023

Χάρισε στο πρόσωπό σου τη φροντίδα που χρειάζεται

Πιθανότατα μέσα στο New Year’s Resolution σου να έχεις θέσει και κάποιους νέους στόχους ομορφιάς. Γι’ αυτό σου προτείνουμε χρήσιμες συμβουλές για την επιδερμίδα σου, ώστε να λάμπει από υγεία.

Θέλεις πρόσωπο λαμπερό χωρίς ατέλειες;

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι καθημερινά η επιδερμίδα σου δέχεται επίθεση από εξωτερικούς παράγοντες που προκαλούν φθορά και πρόωρη γήρανση. Ο ήλιος, το στρες και η μολυσμένη ατμόσφαιρα των πόλεων είναι οι βασικοί. Για να προστατευθείς θα χρειαστείς ειδικά ενυδατικά προϊόντα που θα ενισχύσουν την άμυνα της επιδερμίδας σου και θα την κάνουν πολύ πιο ανθεκτική.

Ξεκίνα από σήμερα, με το να αποφεύγεις χειμώνα καλοκαίρι την έκθεση της επιδερμίδας σου στον ήλιο. Χρησιμοποίησε αντηλιακό ή ενυδατική κρέμα με SPF. Αν μάλιστα κάνεις χειμερινά σπορ ο υψηλός δείκτης είναι απαραίτητος.

Να θυμάσαι ότι η οξείδωση είναι ένας από τους βασικούς εχθρούς της επιδερμίδας σου.

Τι είναι; Η επιδερμίδα σου έχει, έτσι κι αλλιώς, αυτό που οι δερματολόγοι αποκαλούν «ελεύθερες ρίζες». Η καθημερινή έκθεσή της στο εξωτερικό περιβάλλον (ήλιος, ρύπανση, κλπ) προκαλεί τη δημιουργία επιπλέον ελεύθερων ριζών, οι οποίες καταστρέφουν τη διαδικασία αναπαραγωγής των κυττάρων. Το αποτέλεσμα είναι θαμπάδα, έλλειψη ζωντάνιας και πρόωρη γήρανση. Για να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα συμπλήρωσε τη διατροφή σου με βιταμίνες C και E.

Δεν έχω πρόθεση να σε πανικοβάλλω, αλλά για να πάρεις ακόμη περισσότερο στα σοβαρά τη σημασία της καθημερινής φροντίδας, αρκεί να μάθεις ότι τα πρώτα σημάδια του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους στην ηλικία των 25 ετών -σύμφωνα δε με τη δερματολογία, η φθορά αρχίζει από τα 18.

Μην αγχωθείς τώρα μ’ αυτό, γιατί το στρες παράγει ορμόνες που ευθύνονται για την παραγωγή λιπαρότητας και, κατά συνέπεια, την εμφάνιση ακμής. Επίσης, το στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνοντας το πρόβλημα πιο έντονο.

Ρίξε λοιπόν λίγο τους ρυθμούς σου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors