Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Τα σημαντικά οφέλη του να χτενίζετε σωστά τα μαλλιά σας

Όταν πρόκειται για το χτένισμα των μαλλιών σας, μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ιδιαιτέρως. Ξέρατε ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος – και κυρίως ένας λανθασμένος τρόπος – να κάνετε αυτήν την καθημερινή δραστηριότητα; Αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι πιθανό να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό όταν πρόκειται για το βούρτσισμα των μαλλιών μας κάθε μέρα. Με μερικές προσαρμογές, τα σωστά εργαλεία και λίγη υπομονή, μπορείτε να ενισχύσετε την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας χτενίζοντας τα με τον σωστό τρόπο.

Υγεία και λάμψη: Οι σμηγματογόνοι αδένες που βρίσκονται στα θυλάκια των μαλλιών παράγουν φυσικά έλαια που βοηθούν στη λίπανση του τριχωτού της κεφαλής σας.Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας σωστά, βοηθάτε στη κυκλοφορία αυτών των φυσικών, υγιών ελαίων, από τις ρίζες των τριχών σας έως τα άκρα, δίνοντάς τους μια φυσική λάμψη.

Διέγερση του τριχωτού της κεφαλής: Το απαλό βούρτσισμα των μαλλιών είναι σαν ένα μίνι μασάζ που διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής σας, το οποίο ενθαρρύνει τη ροή του αίματος και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αφαίρεση ταλαιπωρημένων μαλλιών: Είναι φυσιολογικό να πέφτουν από το κεφάλι σας μεταξύ 50 και 100 τρίχες την ημέρα. Όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, βοηθάτε στην αφαίρεση των φθαρμένων μαλλιών, και τη δημιουργία νέων και πιο ισχυρών.

Εάν η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας περιλαμβάνει υπερβολικά συχνό χτένισμα μέσα στην ημέρα, ίσως θέλετε να επανεξετάσετε τη στρατηγική σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα μαλλιά δεν χρειάζονται τόσο πολύ χτένισμα ημερησίως.

Μια παλαιότερη μελέτη εξέτασε τη σχέση χτενίσματος και τριχόπτωσης σε διάστημα 4 εβδομάδων. Μετά από 4 εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τριχόπτωση μειώθηκε με το λιγότερο συχνό χτένισμα.

Το να βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία φορά τη νύχτα είναι ένας επαρκής τρόπος για να διανείμετε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας. Κάντε το μόνο απαλά, γιατί το έντονο βούρτσισμα, θα προκαλέσει θραύση και θα βλάψει τα μαλλιά σας.

Σε βρεγμένα μαλλιά χρησιμοποιήστε πρώτα τη χτένα στις άκρες των μαλλιών σας. Χτενίστε προς τα κάτω και αφαιρέστε τυχόν κόμπους. Μην πιέζετε τη χτένα με βία στα μαλλιά σας. Οι μικρές κινήσεις είναι οι καλύτερες. Χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας για να χαλαρώσετε τυχόν μπερδεμένες τούφες. Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα μπερδεμένα ή δεμένα, ψεκάστε πρώτα με ένα μαλακτικό για να δώσετε περισσότερη ολίσθηση. Μόλις αφαιρέσετε τους κόμπους από τα άκρα των μαλλιών σας, κινηθείτε προς τα πάνω μερικά εκατοστά και αρχίσετε να χτενίζετε ξανά. Επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας και να έχετε εντελώς ξεμπλεγμένα μαλλιά.

Για στεγνά μαλλιά, τα οποία έχουν την τάση να μπερδεύονται, προκαλώντας κόμπους και θραύση στην πορεία, δουλέψτε σε τμήματα. Ξεκινήστε από τη μέση. Χτενίστε μέχρι κάτω. Μετακινήστε τη βούρτσα προς τα πάνω ένα ή δύο εκατοστά από το σημείο που ξεκινήσατε και συνεχίστε το βούρτσισμα προς τα κάτω μέχρι να αφαιρέσετε όλα τα μπερδέματα από αυτήν την ενότητα. Συνεχίστε να ανεβαίνετε μέχρι να φτάσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας και μετά βουρτσίστε ολόκληρο το μήκος των μαλλιών σας μερικές φορές. Οι περισσότερες ζημιές συμβαίνουν όταν πολεμάτε με τα μπλεγμένα μαλλιά σας και το χτένισμα γίνεται πιο σκληρό από ό,τι πρέπει. Για αυτό να είστε τρυφεροί και ευγενικοί με τα μαλλιά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors