Παρασκευή, 9 Ιουνίου, 2023

Εμπιστεύσου την κομμώτρια σου. Ψυχή τε και … κόμη!

Και τελικά τι είναι ευτυχία; Ευτυχία είναι να  έχεις καλή κομμώτρια, με υπομονή και γνώσεις.
Γιατί σε αυτούς του χαλεπούς καιρούς χρειάζεσαι αν μη τι άλλο μια φίλη που ουσιαστικά, να δικαιούσαι να πας να δεις.

Τόσο καιρό εσώκλειστη, κοινωνικοποιήθηκα με τον ταχυδρόμο, τον περιπτερά, όλους μου τους γείτονες και τον ντελιβερά. Πόσα έχω πει με αυτόν τον ίδιο ντελιβερά που έρχεται μέρα παρά μέρα και μου φέρνει με αγάπη ότι του παραγγείλω. Αυτός ο κύριος όμως, δεν μου δίνει όσα εσύ. Ενώ εσύ αγαπημένη μου κομμώτρια, ανάμεσα σε άλλα μπορείς να με περιποιηθείς και εκτός από το να μου λύσεις τα ψυχολογικά μου θέματα που διογκώνονται λόγω καραντίνας, μπορείς να με κάνεις και πανέμορφη, κάτι που εξίσου βοηθάει στο να λυθούν πολλά ακόμα θέματα μου.

Κλείνω ραντεβού, φοράω τα καλά μου, (αφού δεν έχω που αλλού να τα βάλω, ας τα βάλω στο κομμωτήριο) και σου έρχομαι. Φοράω παλτό, γυαλιά ήλιου, μάσκα, με κατάλαβες; Εγώ είμαι η φίλη σου. Ήρθα… και αφού ο Χαρδαλιάς μας επιτρέπει να μείνουμε για ώρες μαζί, ετοιμάσου για μια σπουδαία μέρα.  Με βλέπεις και δεν ξέρεις αν πρέπει να χαρείς ή να λυπηθείς. Όχι πως δεν θες πελάτες, είμαι σίγουρη ότι λατρεύεις τη δουλειά σου…. αλλά τον τόσο ενθουσιασμό μου, μπορείς να το διαχειριστείς;

Λούσε με, κάνε μου κάθε θεραπεία που μπορεί να χρειάζονται τα ταλαιπωρημένα μου καραντινάτα μαλλιά, κούρεψε με, βάψε με, χτένισε με …. και μίλα μου…. πόσο έχω πεθυμήσει να ακούω ανθρώπους να μιλάνε και το κυριότερο να τους βλέπω στα μάτια και να με ακούνε.

Σου έχω πει για τον κύριο Μπάμπη τον υδραυλικό; Α όχι θα σου πω για τον Χρήστο τον ξενοδόχο που έχει σχέση με την Μαρία την βοηθό στο σουβλατζίδικο εδώ δίπλα.  Δεν σε βλέπω να ενθουσιάζεσαι ιδιαίτερα με τη θεματολογία μου. Θες να σου πω για μένα και το νέο μου αμόρε τον Μίλτο; Καλό παιδί, αλλά δεν είναι καλά. Η καραντίνα τον έχει διαλύσει. Που λες…. τι άλλα;

Είσαι σιωπηλή και αφοσιωμένη στο έργο σου. Κατα καιρούς με ρωτάς αν είναι εντάξει να τα κόψεις, αν είναι εντάξει αυτό το χρώμα… ΝΑΙ σε όλα λέω ναι. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη από την έξοδο μου, για να σε κακοκαρδίσω.

Και ξαφνικά, αφού σου μίλησα για όλη μου τη ζωή, (και όλων των υπολοίπων), την εξάρτηση μου στα μελομακάρονα και τώρα στα εκλέρ, ότι δεν μπαίνω στα ρούχα μου, ότι πρέπει να πάω οδοντογιατρό και να αρχίσω επιτέλους γυμναστήριο…. ξαφνικά κοιτάζω τον καθρέφτη. Εγώ είμαι αυτή; Wow χωρίς κόπο αλλά με το σωστό τρόπο, με έκανες άλλο άνθρωπο. Νιώθω ότι τα διόρθωσες όλα, μεταμορφώνοντας με στην καλύτερη εικόνα του εαυτού μου, ψυχή τε και κόμη!!!

Σε ευχαριστώ . Σύντομα θα είμαι ξανά κοντά σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors