Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

«Ομαδικά διεκδικούμε τα δικαιώματα μας» Τηλεδιάσκεψη Ομοσπονδίας Κομμωτών!

Συσπείρωση και σωστή πληροφόρηση των σωματείων ζήτησε η Πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, Μαρία Σωτηροπούλου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε την περασμένη εβδομάδα, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex.

Στην συγκεκριμένη τρίωρη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος 117 άτομα, κομμωτές μέλη σωματείων ή και μη, θέτοντας προβλήματα του κλάδου και απόψεις τους.

Με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ευτυχώς με θετικό αποτέλεσμα για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, η Ομοσπονδία κομμωτών και Κουρείων Ελλάδας ήθελε τα σωματεία της να είναι συγκροτημένα.

Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων κομμωτών Ελλάδας

Ομοσπονδία είναι το νόμιμο θεσμικό όργανο,  η φωνή συνολικά όλων  των σωματείων κομμωτών κουρέων της χώρας μας, το οποίο μπορεί να συνομιλεί  με τους θεσμούς και το κράτος για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Τι είναι τα σωματεία; Μια μικρή ένωση κάθε τοποθεσίας όπου πρέπει να απευθύνεται κάθε υπεύθυνος επαγγελματίας. «Εκεί είναι η επαγγελματική μας ταυτότητα. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία, άναρχα και καθένας ατομικά» είπε η κ. Σωτηροπούλου, προσθέτοντας, «θα πρέπει να έχουμε ένα συντεταγμένο όργανο, το οποίο θα είναι γνώστης όλων των προβλημάτων όλης της χώρας. Αφού πχ στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα από άλλες περιφέρειες».  

Προβλήματα του κλάδου

Η κατάργηση επιστρεπτέας καταβολής, η μείωση ΦΠΑ 13%, η κατάργηση τελών, η μείωση εισφορών και η μείωση ενοικίων. Επίσης ένα πρόβλημα που προσπαθεί η Ομοσπονδία τώρα να επιλύσει είναι η διακίνηση και πώληση των επαγγελματικών προιόντων των κομμωτηρίων.

Σοβαρός προβληματισμός και αναγκαιότητα  για πολλά κομμωτήρια,  είναι η επιδότηση του κράτους για eshop, κάτι όμως που φαίνεται πως δύσκολα θα εγκριθεί ένα κομμωτήριο να πάρει, αφού αρχικά μόνο σε κωδικούς επιχειρήσεων με αριθμό 47 θα δοθεί και όχι σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών.

Στο απώτερο μέλλον, στόχος και σκοπός της Ομοσπονδίας, είναι η ύπαρξη ωρο μισθίων υπαλλήλων και η μείωση του ΦΠΑ .

Η Κλαδική ομοσπονδία καταστηματαρχών, κομμωτών και κουρείων Ελλάδας, ζητά την ομαδικότητα και βοήθεια των συλλόγων, με σκοπό να ακουστούν και να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου της κομμωτικής!


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors