Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023

Lockdown: Παρασκευή οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα κομμωτηριών/κέντρων αισθητικής

Φαίνεται πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα υπό προϋποθέσεις των κομμωτηρίων και των κέντρων αισθητικής. H αγωνία των επιχειρηματιών θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπότε και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις.

Βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει για την άρση των μέτρων το Υπουργείο Ανάπτυξης, πρόθεση της κυβέρνησης αποτελεί να ανοίξουν τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής. Ωστόσο, την έγκριση της θα πρέπει να δώσει πρώτα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό. Σημειωτέον η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων λαμβάνει αποφάσεις αναλύοντας επιδημιολογικά και όχι οικονομικά δεδομένα. Τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν βεβαίως με ραντεβού και όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονταν και την περίοδο πριν τις γιορτές.

Αναλυτικότερα το σχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης περιλαμβάνει να ανοίξουν τα εμπορικά των κλάδων ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος με τη μέθοδο του click in shop, ενώ οι υπόλοιποι με τη μέθοδο του click away. Σε κάθε περίπτωση θα απαιτείται κλείσιμο ραντεβού. Στο μεν click in shop η πώληση θα γίνεται εντός του καταστήματος, στο δε click away εκτός. Με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που ίσχυσε κατά την εορταστική περίοδο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι κλάδοι της ένδυσης, της υπόδησης και του κοσμήματος επιλέχθηκαν να λειτουργήσουν με παράδοση εντός του καταστήματος, λόγω της φύσης των προϊόντων – χρειάζονται δοκιμή – αλλά και του μεγάλου πλήγματος που έχουν δεχθεί. Αντίθετα, κρίθηκε ότι οι υπόλοιποι κλάδοι μπορούν να λειτουργήσουν με το click away.

“Η κατάσταση τείνει βελτιούμενη, αλλά με αργούς ρυθμούς”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Παναγιωτόπουλος, καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων. Επίσης υπογράμμισε πως δεν είναι ιδιαίτερα απαισιόδοξος και επεσήμανε ότι πρέπει να λάβουμε υπόψη την ανάγκη για σταδιακή επάνοδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Sponsors